comScore Inc. İnternet kullanıcı ve kullanım analiz uzmanı comScore, Türkiye'yle ilgili ilk internet raporunu geçtiğimiz ay yayınladı. Bu rapora göre Türkiye Avrupa'nın en büyük 7. internet popülasyonuna sahip. 17 Avrupa ülkesi arasında, 40 milyon kullanıcı ile en büyük popülasyona sahip ülke Almanya'yı 36.8 milyon ile İngiltere ve 36.3milyon ile Fransa takip ediyor...

comScore Inc. İnternet kullanıcı ve kullanım analiz uzmanı comScore, Türkiye'yle ilgili ilk internet raporunu geçtiğimiz ay yayınladı. Bu rapora göre Türkiye Avrupa'nın en büyük 7. internet popülasyonuna sahip. 17 Avrupa ülkesi arasında, 40 milyon kullanıcı ile en büyük popülasyona sahip ülke Almanya'yı 36.8 milyon ile İngiltere ve 36.3milyon ile Fransa takip ediyor. Bir diğer önemli veri de Türk internet kullanıcılarının Avrupa genelinde internette en çok zaman geçiren kullanıcılar olmaları.

  comScore'un raporunda da özellikle belirttiği bir nokta var ki, 17 milyon internet kullanıcısı, internet kafelerden yapılan erişim, mobil internet (cep telefonu, PDA vs.), ve 15 yaş altı grupların dışında kalan bir popülasyonu temsil ediyor. Şirket, tüm bu kriterler göz ardı edildiğinde Türkiye'nin sahip olduğu internet kullanıcı sayısını 26,751,449 olarak kabul ediyor.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bir diğer önemli rapor da İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) tarafından "Sanal Dünyada Gerçek Ticaret" başlığıyla yayınlandı. Bu rapora göre Türkiye'de koşu bandından çaydanlığa, LCD TV'den dizüstü bilgisayara kadar birçok ürünün satışa sunulduğu sanal piyasada, 5 bin bireysel girişimci bulunduğu ve yaklaşık 17 bin kişinin geçimini bu alandan sağladığı belirtildi.

 Son yıllarda elektronik ticaret konusunda danışmanlık veren ve yazılım programı hazırlayan şirket sayısında da artış yaşandığı ifade edilen raporda, şöyle denildi, "Küresel kriz nedeniyle sıkıntıya giren veya mağazasına kilit vuran birçok işletme, işletme maliyetlerinin daha düşük olduğu sanal piyasaya taşınıyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiler ve ilgili kuruluşların yayınladığı rakamlar dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre, sanal girişimcilerin yıllık kazançları 10 bin ile 1 milyon TL arasında değişiyor."