Sosyal Medya ve İçerik Yazarları İçin İpuçlarıGünümüzde hemen herkes yazarlık yapıyor. Ancak tabi ki bu yazarlık kavramı bildiğimiz yazarlıkla aynı değil. Sosyal medyanın gelişmesi ve sosyal ağların hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi hepimizi birer sosyal medya yazarı haline getirdi. Web sitenizde, blogunuzda, sosyal paylaşım platformlarında, profilinizde ve daha bir çok yerde, hakkında bir fikriniz olan konularda yorum yapıyor, yazı ve hatta makaleler hazırlıyorsunuz. Peki yazdıklarınızın daha okunaklı, akıcı ve dikkat çekici olmasını sağlamak için ne yapmanız gerekiyor? İşte size bir kaç ipucu:

Öncelikle eğer yoksa, büyük sosyal ağlardan bir veya bir kaçında kendinize bir hesap açın. Bu sosyal ağ, Facebook, Twitter, Thumblr ve Google+ olabilir. Önemli yazarlara göre Twitter, paylaşım yapmak ve fikir beyan etmek için en verimli sosyal platform.


Ancak bu sosyal platformlarda hesap açmakla bitmiyor elbette iş. Önemli olan burada sosyal olabilmek ve insanlarla iletişim kurabilmek. Tabi ki yaptığınız her şeyi yazın demiyoruz ama ilgi çekici yazılar yazmak, önemli olduğunu düşündüğünüz konularda bilgi vermek, görülmesi gereken fotoğrafla yüklemek size popüler ve aranan biri yapacaktır. Böylece takipçi sayınız artacak ve fikirlerine değer verilen biri olacaksınız.

Ancak yazdığınız her şeyi sürekli olarak paylaşmak "ben mükemmel bir yazarım" imajı doğurmanıza sebep olur ki, bu hiç de pozitif bir etki bırakmaz. Onun yerine aralıklarla, yazdıklarınızı ve fikirlerinizi paylaşmanız size takip edenlerde merak duygusu uyandıracaktır.

Profilinizde her konuyu ya da her anınızı paylaşmak istemiyor ve neyin özel neyin genel olacağı konusunda karar veremiyor olabilirsiniz. Bunu çözmek için, size göre konuşması ve tartışması kolay olan konulara yönelebilirsiniz. Örneğin filmler, kitaplar, sergiler hakkında fikir beyan edebilir ve böylece kendi özelinizden bahsetmeden de çok okunan bir yazar olabilirsiniz.

Her zaman mutlu ya da neşeli yazılar yazmak zorunda değilsiniz ancak sürekli sıkıntılarınızdan bahsetmek de okuyucu sayınızda artış yaratmaz. Orjinal içerik sunmak, kimsenin söylemediğini söylemek her zaman daha çekicidir. Ancak profesyonel davranmak daha önemli.

Yazılarını beğendiğiniz ya da takip etmek istediğiniz yazarlarla iletişim kurmak ve network kazanmak oldukça önemli bir olgu. Bunu yaparken blog ya da profilinizin nasıl göründüğü de oldukça önemli. Belli aralıklarla fotoğrafınızı değiştirebilir, arka plan resminizle oynayabilirsiniz. Bu sizin aktif olduğunuzu ve sosyal medyayı kullandığınızı gösterir.

Tüm bunları yaparken sizi okuyan ya da takip eden kişi sayısına kafa yormayın. İçinizden gelerek yaptığınız bu paylaşımlar herkese hitap etmek zorunda değil, unutmayın. Eğer sosyal medya size göre değilse blog yazmaya devam edebilir ya da yazdığınız yazıları bir yerde toplayarak bu serüvene devam edebilirsiniz.

Disual olarak sosyal medya ve içerik yazarlığını önemsiyor ve bu konuya destek veriyoruz. Unutmayın içerik sosyal ağların en önemli yapı taşıdır.